באידיאל, הילדים היו שמים את הראש על הכר, מתכסים בשמיכה, עוצמים את העיניים בעודכם מברכים אותם ב"לילה טוב", נרדמים ונהנים משינת לילה ארוכה וטובה. בפועל, ישנם המון ילדים שמתקשים להירדם, כאשר מהרגע בו הם נכנסים למיטה ועד הרגע שהם אכן נרדמים, יכולות לעבור דקות ארוכות עד שעות. וכשהילדים לא עוצמים עין? גם אתם נשארים ערים.
אנחנו ב-ALINA שמחים לשתף אתכם במספר טיפים שעשויים להפוך את שלב ההירדמות "חלק" יותר – עבורכם ובעיקר עבור הילדים. והטיפ הראשון שלנו? נכון, לא טעיתם: רכישת מזרן אורטופדי לילדים.
טיפ #1: מזרן איכות נוח לילדים – חובה
האם אתם הייתם יכולים להירדם בקלות או לישון על מזרן שאינו נוח לכם? בוודאי שלא. לכן, במידה שילדכם מתקשה להירדם ומתעורר בבוקר תשוש (אחרי לילה לא ממש טוב), בדקו תחילה אם הבעיה היא במזרן. בגדול, מזרנים ישנים שיגלם מעל 5 שנים, מומלץ להחליף במיידי. עם זאת, גם מזרנים חדשים עלולים לגרום לחוסר נוחות, זאת במידה שאינם עשויים מחומרים איכותיים / שקועים וכן הלאה. בשורה התחתונה: מזרן אורטופדי לילדים מייצר נוחות ונוחות היא משהו שאסור להתפשר עליו.
טיפ #2: פעילות גופנית? לא בסמוך לשעת השינה
שלא תבינו אותנו לא נכון: יש לעודד את הילדים לבצע פעילות גופנית. עם זאת, מומלץ מאד להכניסם ל"מוד" רגוע יותר כשעתיים לערך לפני השינה. כך למשל: במידה שטקס השינה בבית הינו בשעה 20:30, הבטיחו כי כבר סביב 18:00/18:30 הילדים יפסיקו את הפעילות הממריצה ויחליפו אותה במנוחה. המטרה היא למנוע מצב של ערנות ואנרגיה שיקשו על ההירדמות ויגרמו להם להתהפך מצד לצד.
טיפ #3: צרו אווירה נעימה ושלווה בבית
אז יש מזרן אורטופדי לילדים, הגבלת שעת הפעילות הגופנית ואפילו שעה מוגדרת ל"טקס השינה". ומה צריך עוד בכדי להקל את ההירדמות? אווירה שלווה ונעימה בבית. שימו לב לטון בו אתם מדברים, לעוצמת הטלוויזיה הדלוקה, למסרים שאתם מעבירים בטלפון וכן הלאה. המטרה היא שהגלישה משגרת היום אל המיטה – המקום המרגיע והמפנק, תהיה כמה שיותר חלקה, נעימה ורכה. ככל שהילדים יכנסו למיטה רגועים יותר, כך הסבירות להירדמות מהירה – עולה.
טיפ #4: דעו מתי להגיע לחדר השינה ומתי לא…
מכירים את זה שדקה אחרי שאתם סוגרים את האור בחדר ומברכים ב"לילה טוב", ילדיכם קוראים לכם? לעתים הם צמאים, לעתים רעבים ולפעמים הם שכחו לשאול אתכם משהו. כשאתם ניגשים אליהם לחדר עם כל קריאה, אתם מקשים על הירדמותם ומטמיעים אצלם הרגל ("אני קורא לאבא, אבא תמיד בא וכך אני דוחה את השינה ומרוויח זמן"). מובן כי עליכם להיות רגישים לצרכים ולבקשות שלהם, אך באותה הנשימה גם לדעת מתי להציב גבול ולהגיד: "עכשיו הולכים לישון".
בדבר אחד אנחנו נוכל לסייע לכם: מזרן אורטופדי לילדים! לפרטים אודות מזרני הילדים שלנו, אתם מוזמנים לפנות אלינו כעת – 051-542-7757